Via deze tool op ‘Onderwijs Vlaanderen’ kunt u gemakkelijk de instapdatum van uw kleuter berekenen.

Zindelijkheid

Het is belangrijk dat je op tijd aan de zindelijkheid van jouw kind werkt. Ideaal is je kind droog overdag vóór hij of zij instapt in de school. Dit maakt de schoolstart makkelijker en zorgt dat de school zich kan toeleggen op goed onderwijs voor je kind.

Is je kind nog niet zindelijk als hij of zij naar school gaat? We maken graag afspraken hoe we hier samen zullen aan werken.

Slaapklas

Startende peutertjes hebben heel wat nieuwe indrukken en emoties te verwerken.
De hele dag ontdekken, experimenteren, spelen en bewegen kan voor deze jonge kindjes vermoeiend zijn. Samen met de slaapjuf kunnen ze over de middag bekomen van hun nieuwe avonturen en een beetje rusten of slapen.

Peuters hebben de mogelijkheid tot een middagdutje op onze school. De slaapklas is ingericht in een aparte en verduisterende ruimte. Ieder kindje heeft hier een eigen bedje. De peutertjes kunnen gebruik maken van de slaapklas op maandag, dinsdag en donderdag. Na het middageten worden de kindjes opgehaald door de slaapjuf, juf Lucie (vrijwilligster). Samen gaan ze naar het slaapklasje waar ze kunnen rusten/slapen van 12.40u tot 14.00u. Na hun dutje worden de peuters terug naar de klas gebracht.

Om het slapen zo vertrouwd mogelijk te maken, vragen we om het volgende genaamtekend mee te brengen:

  • eigen fopspeen (indien nodig)
  • een knuffel
  • een dekentje

Er zijn in onze slaapklas een beperkt aantal plaatsjes. Hierdoor werken we met een doorschuifsysteem wanneer nieuwe peuters starten. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht door de kleuterjuf. 

Onze slaapklas is een succes en we merken dat dit een grote meerwaarde is voor onze school. Na het slapen hebben de kindjes terug energie en kunnen ze opnieuw spelen, leren en op ontdekking gaan samen met de klasjuf.

Kennismaken met onze school – inschrijven