Perenconfituur maken

De beertjes in de ban van het 5de leerjaar of is het, het 5de leerjaar in de ban van de beertjes? In ieder geval, we leren elkaar wat beter kennen… We vertellen aan elkaar wat we zoal doen in de klas en de beertjes tonen zelfs al een beetje ‘kunsten’ zoals liedjes zingen met de bijhorende bewegingen… Na wat gezellig keuvelen en uitpakken met onze talenten is het tijd om aan de slag te gaan met peren, snijplankjes, en messen… Stukjes peer moeten we hebben! Het vuurtje met de kookpot staat reeds klaar en we weten met z’n allen, zowel jong als oud, dat de peertjes daar in moeten! Maar wat moet er nog bij? En hoeveel suiker? En hoe kunnen we weten dat het 1kg is? Wat voor klas 5 een gekend instrument is, is voor de (meeste) kleuters een ontdekking : de weegschaal!

Dan het kookproces, we horen het ‘pruttelen’… MMM, wat ruikt het lekker maar er moet nog even gewacht worden tot de gevulde potjes meegegeven worden… Heerlijk
die perenconfituur op een boterhammetje!