Intercultureel project ‘Achter de muur’

Het project: ‘Achter de muur’ is een intercultureel project, waarbij de leerlingen kennismaken met de leefdwereld van leeftijdsgenootjes die in armoede en sociale uitsluiting leven. Het project draait rond vijf kinderen. Ze leren hun familiale, sociale, financiĆ«le problemen kennen via coƶperatief of samenwerkend leren. Zo krijgen de leerlingen meer ruimte om het woord te nemen, hun hypothesen te verwoorden en explorerend en kritisch te denken. Allen hebben we een eigen plekje, een eigen ding, een eigen keuze dat we koesteren. Binnen de klas hebben we deze drie onderdelen grondig onderzocht en besproken. Het project werd afgesloten met een atelierbezoek in Studio Globo in Roeselare. Sommige leerlingen moesten een kringloopwinkel runnen. Anderen moesten een buurtfeest organiseren. Nog anderen moesten een flat in een sociaal appartement inrichten. Nog anderen moesten bananenbrood bakken, rekening houdend met de budgetmeter die elk moment kon stoppen. Kortom, ervaringen genoeg om even bij stil te staan.

Foto’s van het 6de leerjaar volgen later.