‘Gezonde’ tentoonstelling op school

Op donderdag 18 oktober bezocht het 6de leerjaar de ‘gezonde’ tentoonstelling die op school opgesteld is. De leerlingen mochten eerst vrij rondloppen en ontdekken wat er allemaal te doen, te lezen, te bekijken… viel! Het enthousiasme was meteen enorm groot! Na de verkenning van de panelen en het materiaal mochten de leerlingen aan de slag. Ze namen een onderlegger (= werkblad) en een dienblad en stelden zelf hun favoriete dagmenu samen! De kinderen hadden een ruime keuze uit warme maaltijden, dranken, desserten.. Wanneer hun menu samengesteld was, konden ze die vergelijken met de voedselpiramide. Sommige kinderen schrokken en zagen zelf in dat ze nog veel werk hadden om hun dagmenu gezond te maken! Na een korte gezamenlijke bespreking van de verschillende menu’s gingen de kinderen opnieuw aan de slag. Deze keer was het de bedoeling om een zo gezond mogelijk maar toch lekker én gevarieerd dagmenu samen te stellen!