Bezoek aan het huis van de Sint

Op donderdag 29 november gingen we met de kinderen van de derde kleuterklas naar het huis van de Sint. De Sint had ons immers uitgenodigd. Hij is aangekomen in Antwerpen en logeert nu in Kortrijk … Wij mochten zijn huis bezoeken …  Even meten … zijn we wel groot genoeg ?  We helpen de pieten met brieven schrijven, sinten te tekenen, de stal van Slecht-weer-vandaag proper te maken, …  De sint vonden we terug in de controlekamer … daar kon hij alle pieten zien … op de verschillende schermen …  Wij mochten ons verlanglijstje afgegeven … en hoorden van de sint enkele geheimpjes …

Wist je dat Slecht-weer-vandaag het lievelingspaard van de Sint is ? Hij heeft wel meerdere paarden : Americo, Slecht-weer-vandaag, … Als het ene paard moe is, dan neemt de Sint gewoon het andere paard … Wist je dat de Sint verschillende mantels en mijters heeft ? ‘s Morgens staat hij voor zijn grote kleerkast en kiest dan één van zijn mantels en mijters, net zoals de juf …Wist je dat de Sint soms een onderhemdje draagt onder zijn tabberd … Hij heeft onderhemdjes met lange mouwen, korte mouwen en zonder mouwtjes … en de onderhemdjes hebben verschillende kleurtjes ( paars, roze, groen, … ) De sint mag toch niet koud hebben hé …

Wij hebben van het bezoek genoten … Tot binnenkort, SINT en PIET