Zachtjes gaan de paardenvoetjes…

Slechtweervandaag, het paard van Sinterklaas, is in onze klas. Volgens de kleuters is hij wel al veel ziek geweest dus we hebben hem al veel wortels gegeven en hem goed verzorgd. De beertjes vonden het heel leuk om zich te verkleden in Sint en piet. De mijter stond soms wel eens verkeerd, of de kleuters zetten de baard op hun hoofd en keken dan met hun ogen door het gaatje waar eigenlijk de mond moest zitten… grappige sfeer dus. Met zoutdeeg maakten we lekkere picknickjes (neen, toch niet want enkele kleuters proefden en aan hun gezicht te zien was het duidelijk niet lekker). We speelden met de picknickjes en deden ze in potten en pannen, borden,… Zoals echte zwarte pietjes zaten enkele kleuters aan het tafeltje in de poppenhoek en  speelden met de “picknickjes”.

Leuk om thuis eens te maken om mee te spelen: 1,5 kopje bloem, 1 kopje zout, 0,5 kopje water en mengen maar! Rondjes, worstjes, en allerlei verschillende vormen maken van het deeg, een halfuurtje in de oven en klaar is kees.Dinsdag  4 december is de grote dag en komen Sint en Piet naar onze klas. We zijn er helemaal klaar voor en zullen onze klaspop, beertje Jules, gerust stellen want hij is toch wel bang van Sinterklaas…

Groetjes, de Sinten en pieten van de beertjesklas