Start voorbereiding bosklas Durbuy!

Zoals jullie wellicht wel weten, gaat de 3de graad eind april op bosklas naar Durbuy. Sinds vandaag zijn we in het 6de leerjaar gestart met de voorbereidende lessen hierop! Omdat het toch wel belangrijk is te weten waar Durbuy precies gesitueerd is, deden we vandaag enkele oefeningen rond kaartvaardigheid. Eerst deden we, bij wijze van herhaling, een rondje mix-bevries-koppel met de hoofdsteden en de provincies. Daarna moesten de lln. per 4 een blanco-kaart van België correct aanvullen met de provincies en hun hoofdsteden. Vervolgens werd er per twee een atlas gebruikt om zo snel mogelijk Durbuy te kunnen situeren! Zo vonden de lln. de antwoorden op onder andere volgende vragen: In welke provincie ligt dit kleine stadje? In welke gemeenschap bevindt zich dat?… Als verwerking en vastzetting werd alle info zorgvuldig genoteerd, gekleurd en aangeduid op het werkblad.