Wapenstilstand

Naar aanleiding van Wapenstilstand werd er in het 6de leerjaar de hele week gewerkt W.O.I en W.O.II. De leerlingen waren enorm geboeid door de vele verhalen en de historiek errond. Er werden heel veel vragen gesteld  en soms werd het ook wel muisstil in de klas…  Als afsluiter van de week mochten de kinderen zelf een positieve postkaart ontwerpen. De bedoeling van zo’n postkaart was om het thuisfront gerust te stellen. De leerlingen gingen in groep aan het werk en dachten na over hun ‘tafereel’. Er werd afgesproken wie waarvoor moest zorgen en vrijdag was het dan zo ver! De mooiste foto’s van elk groepje werden in een ‘oudere look’ afgedrukt. Van die foto’s werden dan echte postkaarten gemaakt. De kinderen schreven in groep op de achterkant nog een positieve tekst naar het thuisfront. De uiteindelijke resultaten kan je in de klas van het 6de leerjaar komen bewonderen!