Onze belevenissen in november en december

Na de herfstvakantie startten we met het thema kunst.Tijdens de beeldende activiteiten maakten we bekende kunstwerken van verschillende kunstenaars en leerden we kleuren mengen tijdens het paletschilderen.
Al gauw schakelden we over naar het thema ” de zak van sinterklaas” waarbij de kinderen mochten spelen met allerlei soorten zakjes (KW, toiletzak, zwemzak, turnzak, pennenzak, geldbeugel, handtassen, slaapzak, kussensloop, jutezak en noem maar op) We verkleedden ons in sint en piet.
Het wegen van allerlei soorten materiaal en het gebruik van de termen licht , zwaar, lichter, zwaarder, lichtst en zwaarst kwamen uitgebreid aan bod.
Het thema kerst stond in het teken van de vormen. We leerden allerlei vormen kennen en benoemen, ook de geometrische vormen. In onze ontdektafel konden de kinderen naar hartelust experimenteren en bouwen met deze vormen. In de poppenhoek en in de kring stonden kerstbomen die de kinderen mochten versieren met allerlei vormen en natuurlijk mocht het uitbeelden van het kerstverhaal niet ontbreken.
We eindigden het jaar 2015 met een kerstmenu en een kerstviering.