Gezond naar school, verjaren, kabouters…

We zijn nu al een heel eind op weg in onze dolfijntjesklas en we willen onze leuke momenten samen met jullie delen.

Na het verkennen van de hoekjes van de klas en het bijhorend ontwikkelingsondersteunend materiaal gingen we over naar ons volgende thema “gezond naar school”. Vroeg begonnen is half gewonnen, dus we leerden wat gezond is en wat niet. In de klas werd een winkeltje opgestart. Daar leerden de kinderen hoe je moet winkelen en de producten sorteren. We maakten fruit en groenten van zoutdeeg.We puzzelden erop los met zelfgemaakte puzzels (van koekjesdozen). Met scheerschuim en verf versierden we een verjaardagscakeje om onze verjaardagskalender op te starten. Sommige kinderen genoten ervan om sensomotorisch bezig te zijn met het scheerschuim en tekenden vormen allerlei (voorbereidend schrijven). Als afsluiter van dit thema trokken we met z’n allen naar de bakker om brood en beleg te kopen voor ons ontbijt. De kleutertjes waren de dag erop al vroeg present en vulden hun buikje met boterhammen met choco, confituur of smeerkaas en als dessertje een yoghurt.
Kabouter Pinnemuts kwam de herfst inluiden met zijn verhalen over het leven en werken van de kabouters. De poppenhoek werd omgetoverd tot een kabouterhuis, onze ontdektafel werd gevuld met herfstvruchten allerlei. De kaboutertjes namen hun intrek in de taalhoek, in de ontdektafel, in de poppenhoek, in de beweeghoek,… kortom in alle hoekjes van de klas.
We knutselden een herfststukje, bezochten het bos samen met onze grootouders en sloten af met een herfstwandeling.
Geniet van de fotoreportage.

dsc_0526