Thema gevoelens, openklasdag, Sinterklaas, spelletjesnamiddag, bezoek van Sinterklaas, Kerst en Rollebolle

In het thema gevoelens, maakten we kennis met de 4 basisgevoelens. We leerden ze herkennen, benoemen, zoeken in situaties,… We konden met gevoelsmaskers spelen in de poppenhoek, situatiekaartjes sorteren in de gevoelspotten, we konden in de spiegels gevoelens nabootsen en leerden een kindje schilderen.

De ouders kregen ook de kans om eens mee te komen naar de klas. Zo konden ze zien wat we zoal doen in de Dolfijntjesklas. De ouders kregen ook de kans om samen met hun kleuter een werkje te maken en samen te spelen in de hoeken.

Na het thema gevoelens gingen we over naar het thema rond Sinterklaas. Hier konden we ons naar hartenlust verleden in Sint en Piet. In de doppentafel konden we de zak van Zwarte Piet vullen met allerlei spullen, kochten we cadeautjes in de winkel, speelden we zelf poppenkast in de leeshoek, klommen we op de daken in de bewegingshoek en maakten we van een sok een gekke Zwarte Piet.

We maakten ook even tijd om met het 4de leerjaar spelletjes te spelen. De kleuters genoten enorm van deze namiddag!

Sint en Piet kwamen per helikopter aan op het voetbalveld. Dat was een hele belevenis! De Sint en zijn Zwarte Piet kwamen in onze klas en keken naar onze gekke kunsten op het dak (planken 😉 ). Sint en Piet waren zeer blij en we mogen allemaal van Sinterklaas naar de Zwarte Pieten school gaan.

Wanneer Sint en Piet terug naar Spanje vertrekken, bereidden we ons voor op Kerstmis. We ontdekten hierbij de verschillende vormen. Konden kerstbomen versieren, genoten van de Adventskrans, maakten we onze mooie nieuwjaarsbrief, werd het Kerstverhaal verteld en konden we het naspelen in de poppenhoek met Maria en Jozefkledij, ook de kribbe voor kindje Jezus was aanwezig.

 

We hadden ook een zeer sportieve dag, namelijk Rollebolle. We konden heel wat bewegen en genoten er allen heel er van.

Geniet van de fotoreportage!