Dino’s – muziek – Carnaval

Na de Kerstvakantie vonden we een ei in de klas. Wat zou daar nu toch inzitten? We gingen op onderzoek en ontdekten dat er een Brontosaurus in het ei zat. De Brontosaurus vertelde over zijn leven als dino en zo kwamen we heel wat te weten. We leerden over de soorten dino’s, wat sommige dino’s zoal eten, ontdekten veel over vulkanen, de meteoriet, de botten onder de aarde,… We maakten zelf ons eigen dino ei. We konden naar hartenlust spelen in de dino wereld waar veel dino’s leven. Als afsluiter van het thema brachten we een bezoek aan het museum te Gent. We leerden heel wat bij! Na het thema dino’s gingen we over naar muziek. We ontdekten dat een lied uit muzieknoten bestaat, versierden muzieknoten, maakten elk een instrument, speelden in ons eigen orkest, sorteerden muziekinstrumenten in verschillende groepen,… Carnaval werd uiteraard ook gevierd in de klas. We konden ons verkleden, maakten van ons muziekinstrumentje een clown, deden een verkleedstoet en op vrijdag kwam er een spelletjes meneer langs om samen met de hele school spelletjes te spelen.
Geniet van de foto’s!