Donderdag 18 mei

Gegroet iedereen!

Deze morgen stonden we op met regen… Maar dapper zoals we zijn, trokken we ons er niet zo veel van aan, zeker omdat het niet echt koud was. We  maakten ons klaar om op geschiedkundige wandeling te vertrekken. Rond 9.30u hadden we een afspraak met de gids in Durbuy! Hij bracht de geschiedenis van Durbuy tot leven met leuke verhalen! Sommigen van ons mochten zelfs mee acteren. Weet je, mama en papa, Victor is vandaag getrouwd met Céléste en kregen zelfs een kind: Julien! Op de koop toe kwam daar ook nog schoondochter Anne-Sophie bij. We hebben echt gelachen en genoten van de boeiende uitleg. Daarna mochten we in groepjes op zoek naar verschillende plekjes in Durbuy aan de hand van een aantal foto’s

Voor we er zelf erg in hadden, was het middag! Hmm, er stonden Fish sticks met puree en spinazie op het menu.

Deze namiddag stond de wildcraft ook op het programma! Spannend! Wat zouden we allemaal doen? We trokken met een ervaren gids het bos in. Hij leerde ons hoe we een zo efficiënt mogelijke shelter konden maken. Toen mochten we zelf aan de slag! Zowel de meisjes als de jongens bouwden samen een echte overlevingsplaats! Even overleggen, de taken binnen het team goed verdelen en hup, aan de slag!

Daarna leerde de gids ons met behulp van watten, stro en een stick vuur maken. Ook dat mochten we zelf eens uitproberen! We hielpen elkaar en moedigden elkaar aan! Echt leuk! Het was bij iedereen gelukt! Uiteindelijk maakten we een groot kampvuur waar we samen onze marshmallows op roosterden. Dat was echt super!!

Deze avond was het als afsluiter van een prachtige bosklasweek, bonte avond. Iedereen had wat voorbereid. We kregen een glaasje limonade en chips en dansten erop los! De juffen demonstreerden ons hoe de jongens de meisjes vroeger ten dans vroegen. Daarna was het tijd om dat zelf eens uit te proberen! Wat hebben we gelachen!

Moe maar heel tevreden kropen we rond 22u voor de laatste keer hier ons bedje in.

Slaapwel iedereen en tot morgen!