Anna en haar lieve mama!

Dag mama, papa en kapoentjes,

Het allerlaatste deelthema ‘Anna en haar lieve mama!’ binnen het thema ‘Moederdag doet zijn intrede.
In het boek beleven Anna en haar mama allerlei leuke momenten. Samen genieten ze van hun tijd samen.
De activiteiten die deze week aangeboden worden, kunnen ook samen met mama uitgevoerd worden.
Genieten van de extra qualitytime. 😉

Op maandag kunnen jullie het verhaaltje ‘Anna en haar lieve mama!’ bewonderen.  Een link stuurt jullie door naar het digitale prentenboek op youtube. Willen jullie liever het verhaaltje zelf voorlezen, dan kan u deze op powerpoint terug vinden.
Nadien kunnen jullie het verhaal even overlopen of enkele momenten in de kijker zetten.

Dinsdag mogen de vriendjes zich helemaal laten gaan met het vullen en legen van potjes met water. Hierbij kunnen de begrippen ‘vol’, ‘halfvol’ en ‘leeg’ gestimuleerd worden.

Woensdag gaan we onze loopreactie eens testen. Deze activiteit gaat gepaard met een taalactiviteit waarbij de basiswoordenschat en/of het rijmen wordt gestimuleerd.

Op donderdag mogen we onze handen lekker vuil maken door zoutdeeg te maken. Nadien wassen we onze handjes  met op de achtergrond het liedje ‘Mijn handjes zijn vuil!’

Vrijdag mogen de vriendjes hun creativiteit de volle loop laten. De vormpjes uit zoutdeeg mogen ze naar hartenlust versieren.

Tussendoor kunnen jullie de versjes van Moederdag nog eens herhalen. Op het einde van deze week hebben de mama’s een versje en cadeautje… Zo kunnen onze mama’s , in deze moeilijke tijd, toch een beetje in de watten gelegd worden door hun kapoen.  GENIET van jullie dagje, lieve mama’s!
Graag wensen wij jullie super veel plezier toe met deze activiteiten!

PS geheel vrijblijvend – voor wie een foto wil posten
https://drive.google.com/open?id=1tbLWiVyz1vLCmkXlAe39uMXjoHl4rDEM