Stembusgang 6de leerjaar

Naar aanleiding van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op zondag 14 oktober werd er in het zesde leerjaar ook een stembusgang georganiseerd. Kinderen die zich wilden engageren voor de leerlingenraad konden zich kandidaat stellen om op te komen. Alle kandidaten werden verzameld en kwamen op twee lijsten terecht: meisjes en jongens. Amelie maakte daar keurige kiesbrieven van. De verkiezingsstrijd kon losbarsten! De kinderen maakten reclame voor zichzelf en ontwierpen prachtige verkiezingsaffiches! Vandaag, 16 oktober was het dan zo ver! Ieder om de beurt kreeg van de ‘voorzitter’ een kiesbrief en mocht in het stemhokje met rood potlood zijn voorkeuren aanduiden. Nadat het stemmen afgelopen was, begon het tellen van alle voorkeurstemmen. Na de speeltijd werd de uitslag dan bekend gemaakt… Spannend! Kato heeft de verkiezingen gewonnen voor de meisjes en Gust voor de jongens. We hopen dat ze ons goed zullen vertegenwoordigen in de leerlingenraad!