Theatervoorstelling

In het kader van ‘Samen sterk’ trok het 5de en het 6de leerjaar richting Kortrijk voor een heel aparte theatervoorstelling. Dit is de korte inhoud van wat de kinderen te zien kregen. ‘Een groepje vrienden is samen 25 jaar geleden afgestudeerd aan de secundaire school. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal een beperking. De klasreünie verloopt heel gezellig tot een late gast opdaagt. Dan wordt de komedie plots een drama… Deze unieke voorstelling is het resultaat van een jaar samenwerken tussen amateurtoneelspelers met een rolstoelgebruiker, mensen met een verstandelijke en visuele beperking, een doof-blinde acteur en enkele dove enthousiastelingen. Het publiek beleeft theater op een ‘andere’ manier: met lichaamstaal, gebarentaal, tactiel en in het donker…’ De kinderen waren onder de indruk en
hun respect voor het ‘anders’ zijn van mensen werd alleen maar versterkt!