Thema Speelgoed – Sinterklaas

In het 4e leerjaar werkten we het thema Speelgoed uit in de WO-lessen. Als instap gingen we naar het Speelgoedmuseum in Mechelen en daarna maakten we ons eigen speelgoedmuseum in de klas. We brachten ook speelgoed van vroeger mee. We keken ook naar het schilderij ‘De kinderspelen’ van Pieter Bruegel. We leerden over de verschillen tussen spelen vroeger en nu, hier en in andere landen. We maakten kennis met het kinderrechtenverdrag dat dit jaar al 25 jaar bestaat en er voor zorgt dat elk kind recht heeft op vrije tijd om te spelen. In de lessen muzische vorming maakten we aansluitend bij het thema zelf speelgoed met kosteloos materiaal en we beluisterden de speelgoedsymfonie van Leopold Mozart.
Natuurlijk paste ook het zetten van onze schoen voor Sint en Piet in dit thema en op vrijdag 5 december mochten we hen verwelkomen in onze klas.
Het was een boeiend thema dat perfect paste bij deze tijd van het jaar én bij de interesse van de kinderen.