Maandag 15 mei

Dag mama en papa,

 

De busrit is héél vlot verlopen, geen enkele file! Vandaar dat we reeds om  9.30u al aankwamen in Hotton. We konden eventjes iets eten en drinken om dan vervolgens de grotten in te duiken.  De stalactieten en stalagmieten waren adembenemend mooi!

Rond 11.45u bereikten we LPM2. Na het uitladen van de bus begon het sjouwen met de valiezen. Sommige valiezen moesten we zelfs per twee naar boven brengen!  Maar… samen sterk! Daarna installeerden we onze bedden en pakten we al wat uit.

Toen we terug beneden kwamen in de refter rook de soep al heerlijk! We smulden van lekkere kip met curry en rijst. Daarna volgende nog een dessertje; vanillepudding met speculoos! We aten ons buikje rond!

Onze planning voor deze week werd wat gewijzigd zodanig dat we deze namiddag onze stevige wandelschoenen al mochten aantrekken. Veel tijd om tot rust te komen hadden we dus niet want we vertrokken direct op wandelzoektocht door de lenen. We vertrokken in groepjes van 5 of 6, telkens met een 10-tal minuten tussen. Kijken, zoeken, letters verzamelen… Het was echt heel erg leuk! We hadden het weer aan onze kant, want het was een goeie 25 graden! Super gewoon!

De eindbestemming van onze wandelzoektocht was het kasteel van de Hare Krishna. Wat een prachtig kasteel! Een volgeling van de Hare Krishna gaf ons een rondleiding in het kasteel en vertelde ons wat meer over hun geloof. Wat een prachtige beelden en schilderijen. Echt de moeite om ook eens kennis te maken met dit geloof! Tenslotte hebben we vandaag geleerd dat er maar één God is, enkel de naam verschilt.

Als avondmaal stonden er boterhammen met kaas of salami op het menu. Daarna was het tijd voor onze knutselactiviteit en om een briefje naar huis te schrijven. Moe maar tevreden gingen we rond 21u rustig naar onze kamers om rond de klok van 21.30u te vertrekken naar dromenland!
Bonne nuit et à demain!