Dinsdag 16 mei

Dag iedereen,

Deze morgen hoorden we om 7u  ‘J’aime Durbuy’ weerklinken in de gang.  Ja hoor, we moesten opstaan. Drie enthousiastelingen motiveerden ons om vlug aangepaste kledij aan te trekken en naar beneden te gaan. Daar gingen we met z’n allen een eindje lopen! Na wat stretch-oefeningen en een kattenwasje, konden we smullen van een heerlijk ontbijt! We kregen brood met confituur, of chocopasta… of voor de liefhebbers was er ook  cornflakes. We aten ons buikje rond!

Daarna maakten we zelf ons lunchpakket klaar want vandaag stond een heuse dagtocht op het programma! Met de bus reden we richting Wéris. Daar vertelde een gids over die reusachtige stenen die daar ‘gestapeld’ liggen. We kwamen te weten dat dit eigenlijk dolmen en menhirs zijn. We stapten nog wat verder, klauterden omhoog en kwamen tenslotte uit bij de Witte Menhir. Na een steile afdaling zagen we dan het Duivelsbed! Enkele durvers gingen tot dicht bij het bed en sommigen raakten het zelfs aan of kropen er bovenop! Hopelijk brengt dit voor de rest van de week geen ongeluk!

Na het dolmen en menhirs-avontuur trokken we verder richting Hottemme onder begeleiding van een stralende zon! Het was hier vandaag opnieuw 25 graden! We zochten een plekje in de schaduw voor onze lunchpauze en daarna verkenden we het museum van Hottemme. Met een leuke zoekopdracht kwamen we heel wat te weten over de verschillende dieren van de Ardense bossen. Omdat we zo’n flinke groep zijn, mochten we ook een kijkje nemen in het landbouwmuseum.Vervolgens ging onze tocht verder richting Barvaux en keerden we zo terug naar ons verblijf.

Omdat het zo’n vermoeiende hete dag was geweest, trokken we na onze wandeltocht direct onze zwemoutfit aan en namen een duik in het frisse water van het zwembad! Dat was super!!

Als avondmaal was het spaghetti! Hmm, we smulden opnieuw onze buikjes rond! Bezige bijtjes zoals we zijn, verwerkten we de voorbije dag in ons bosklasboek. Iedereen werkte enorm goed mee waardoor dit vlot verliep en we van de juffen een grote pluim kregen!

Daarna gingen we met z’n allen terug naar onze kamer om ons op het gemak te douchen en klaar te maken voor de komende nacht. Rond 22u doken we dan in ons nestje en al vrij vlug was iedereen moe maar voldaan vertrokken richting dromenland…

Vele groetjes en tot morgen!