Woensdag 17 mei

Bonjour tout le monde!

Deze morgen, rond 7u weergalmde opnieuw ons bosklasklied door de gangen. We doken vlug in onze sportoutfit en gingen naar beneden voor de ochtendloop en ochtendgymnastiek. Er stond weer een lekker ontbijt voor ons klaar! Deze keer konden we ook kiezen voor chocolademelk!

Daarna maakten we ons klaar om als volleerde klimmers het ‘Challenge park’ onveilig te maken! Een monitor legde ons nauwkeurig uit hoe we onze ‘pamper’ (=veiligheidsgordel) moesten aantrekken en onze beveiliging moesten in orde brengen. Daarna kon ons avontuur beginnen! Spannend! We moedigden elkaar aan en iedereen ging tot het uiterste om zijn of haar angst te overwinnen. Wat was dat leuk!! De voormiddag vloog voorbij!

Deze middag kregen we frietjes met stoverij en rauwkost, als dessert een frisco. We aten heel goed want deze namiddag stond het kajakken op het programma! Het weer was echt prachtig, zeker 25 graden! Hierdoor was de afvaart dubbel zo leuk! We peddelden, maakten elkaar nat, draaiden rond en gingen vlotjes in de stroomversnellingen totdat we onze eindbestemming bereikten. Omdat het zo’n prachtig weer was, mochten we van de juffen een beetje verder in de Ourthe spelen! Wat hadden we een plezier!! We zwommen, gooiden steentjes over het water, lieten ons drijven… Het was echt super! Al onze natte kledij lieten we drogen in de zon!

Als avondmaal stond er tomatensoep met boterhammen op het menu. Om 19.15u waren we alweer op weg om aan speleologie te doen. Het was superleuk! Voor sommigen was het wat eng. Maar net zoals deze voormiddag… samen sterk! De sfeer zat er opnieuw echt wel in!

Moe maar tevreden gingen we rond 21.30u rustig naar onze kamers om rond de klok van 22u te vertrekken naar dromenland!

Bonne nuit et à demain!