Bewegingsverhaal: herfst in de turnzaal

In de turnzaal mochten de Eendjes, Beertjes en Dolfijntjes mee fantaseren .. Zo kwamen we tot een leuk bewegingsverhaal “herfst in de turnzaal”.
We reden met de autobus naar het bos. Daar toegekomen lagen er al heel veel blaadjes en takken op de grond. We wandelden rustig door het bos …
We zagen een aantal paddenstoelen staan. De vriendjes namen eens een kijkje onder de hoed van de paddenstoel. Misschien zagen ze enkele kabouters? Nieuwsgierig keken ze rond… eens piepen onder de blaadjes… eens piepen onder de hoed van de paddenstoel. Maar de kabouters hadden zich goed verstopt!
Door het rustig wandelen kregen we koud … Daarom besloten we om te lopen in het bos, tussen de blaadjes en de paddenstoelen. Het begon te waaien. We zagen de blaadjes zachtjes heen en weer wiebelen. Dan begon het harder te waaien … Met ons lichaam bootsten we de bomen in het bos na.
Maar plots begon het te regenen… We zochten eenĀ  grote boom om te schuilen.
Door de regen ontstonden er heel wat plassen in het bos. We sprongen over alle plassen. Maar dan hoorden we de autobus claxonneren. Het was tijd om onze baan terug te vinden naar de autobus. Al lopend, springend over de plassen en huppelend liepen we naar de bus.
Iedereen veilig op de bus? Gordel aan … We rijden terug naar school!
Daaag “bos”!