Bezoek aan bouwmaterialen Vandevoorde

Naar aanleiding van ons thema stenen brachten wij een bezoek aan de toonzaal van bouwmaterialen Vandevoorde. Onze zintuigen werden op allerlei manieren geprikkeld. We mochten voelen aan verschillende soorten tegels en de termen “ glad, glanzend, mat, ruw, prikkelend, hard “ kwamen meermaals aan bod. De tegels met de verschillende figuren op vonden ze supermooi. We benoemden de vorm van de tegels en de kleur. Er stond ook een tafel en een wastafel van steen. Bij de bakstenenafdeling zochten de kinderen uit welke baksteen het best bij hun huis paste. Hetzelfde gebeurde bij de dakpannen en leien. De juf toonde foto’s en de kinderen zochten het materiaal uit dat bij de foto paste . Buiten speelden we een spelletje met de terrastegels. We eindigden met een prospectie bij het werkmateriaal dat nodig is om stenen te leggen, te metsen. We zochten de langste boor en de kortste boor. De Slijpmachine trok natuurlijk de aandacht. We leerden hoe een waterpas werkt.